retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

Bécsi borjúszegy

Ételkülönlegességek

2020. február 18. - Házi praktikák

 

1 db borjúszegy, 1 fej vöröshagyma, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 db citrom,só, olaj a sütéshez.

A borjút hosszában kétfelé vágjuk, majd forrásban levő vízbe tesszük, hagyjuk felforrni. Ezután ezt a lét leöntjük róla és hideg vízben leöblítjük.

A húst hideg vízbe feltesszük főni, vöröshagymával, sóval fűszerezve. Fedő alatt  másfél-két óra alatt puhára főzzük. Ezután kivesszük a léből, hagyjuk jól kihűlni és egy napig a hűtőszekrényben tároljuk.

Vékonyabb szeleteket vágunk belőle, sózzuk és a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába mártva bundázzuk. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük.

Köretként tartármártást, sült burgonyát, citromot adhatunk mellé.

A lé, melyben főtt felhasználható bármely zöldség ­leves alapjának.

becsi_borjuszegy10.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr4515479624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.