retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Gombás rostélyos xx

Ételkülönlegességek

2020. február 17. - Házi praktikák

          5 db rostélyos (hátszínszelet), 250 dkg gomba, 4 dl tejföl, csomó petrezselyem zöldje, 100 dkg Bacon- szalonna, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só, pirospaprika, olaj. 

A vöröshagymát finomra vágjuk a szalonnával együtt, és egy kevés olajon megpirítjuk, majd egy mokkáskanál pirospaprikát szórunk rá és felöntjük vízzel. Hagyjuk főni. 

Közben a rostélyosokat kiverjük, sózzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. Ezután a fövő paprikás lébe helyezzük a hússzeleteket. Fedő alatt addig pároljuk, míg a hús megpuhul, ügyelve, hogy levét el ne fője. 

Ezután a húst kivesszük a léből. A visszamaradt szafthoz tesszük a kockára vágott gombát, a paradicsomot és a zöldpaprikát. Hagyjuk néhány percet főni, közben a tejfölt két evőkanál liszttel simára keverjük, végül ezzel besűrítjük a mártást. Sóval ízesítjük. Tálaláskor ezt a mártást öntjük a hús tetejére. 

Galuskával vagy főtt burgonyával tálaljuk. 

tejfeles_gombas_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr1915478426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása