retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Belga osztriga

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2019. december 21. - Házi praktikák

10 db kagyló, 2 dl pezsgő, leveszöldség, 2 dl fehérbor, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, 1 db citrom, só, bors.

Készítése előtt a kagyló héját jól sikáljuk le, a kiálló részeket távolítsuk el. A nyitott kagylót pedig dobjuk ki.

Az osztrigahéjat speciális késsel nyissuk ki, a kagylóhúst vegyük ki, közben fogjuk fel a levét. Vigyázzunk, hogy a héj mélyebb oldala ne sérüljön meg, mert szükség lesz rá.

A kagylót a pezsgőhöz öntött osztriga levében kis lángon rövid ideig főzzük.  Legjobb egy kis zöldséget, fehérbort hozzátenni. Finomabb lesz, ha fokhagymával, friss petrezselyemmel ízesítjük. Ha megfőtt, vegyük ki a főző vízéből, és helyezzük vissza a héjába. Előmelegített sütőben melegen tartjuk.

Közben elkészítjük a visszamaradt kagyló lével a krémes mártást, megfűszerezzük.

A kész osztrigát leöntjük a mártással, egy egy pohárpezsgő kíséretében tálaljuk (2002)

belga_osztriga_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr6815361122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása