1 kg malachús, 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, babérlevél, rozmaring, 5 dl sör, zöldség (gyökér, sárgarépa, zeller), 1 szelet kenyér, 1 evőkanál ribiszke dzsem, 1 evőkanál mustár, zellerlevél, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, majoránna, kukoricaliszt.
A malachúst felkockázzuk, és serpenyőben forró vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és az összezúzott fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfüvet, babérlevelet és a rozmaringot is beletesszük, megpuhítjuk, majd felöntjük sörrel.
A megpucolt, kockára vágott zöldséget is hozzáadjuk a félig főtt húshoz. Belekeverjük a felmorzsolt kenyeret, a ribiszkedzsemet és a mustárt. Lefedjük, és kis lángon tovább puhítjuk.
Ha már puha, hozzáadhatjuk a szárzellert, illetve a paprikát, paradicsomot. Az étel pikáns ízét majoránnával, mustárral fokozhatjuk. Ha szükséges, kukoricaliszttel sűrítjük.
Apró főtt krumplit, rizst és almakompótot kínálhatunk hozzá.(2002)