retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Baszk lecsó (spanyol) x

A világ legjobb ételei/retró

2019. december 20. - Házi praktikák

2 evőkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 50 dkg paradicsom, 6 tojás, 4 db kaliforniai zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 80 dkg füstölt sonka, só, bors, kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, olívaolaj, sűrített paradicsom, 5 dkg vaj.

A spanyol konyha népszerű étele. Összetétele hasonlít a magyar lecsóhoz, ízben mégsem ugyanaz. Elsősorban a tojás és a különleges paprika miatt más.

Az olajat egy tűzálló tálban felforrósítjuk, a felaprított hagymát, a kicsumázott, felszeletelt kaliforniai paprikákat beletesszük, közepes tűzön üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, a szeletelt paradicsomot és a fűszereket (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem), jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Ha a lé elpárolgott, a lecsót hagyjuk takaréklángon.

Verjük fel a tojásokat, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd öntsük be egy vajjal kikent serpenyőbe, többször megkeverve, lágy rántottát sütünk. Hozzáöntjük a tojást a lecsóhoz, könnyedén összekeverjük, és egy  pillanatra még tűzön hagyjuk.

Előmelegített tálon, füstölt sonkaszeletekkel a tetején tálaljuk. A 17 ezres receptgyűjteményből.

baszk_lecso_1992.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8715360322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása