2 evőkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 50 dkg paradicsom, 6 tojás, 4 db kaliforniai zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, pirospaprika, 80 dkg füstölt sonka, só, bors, kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, olívaolaj, sűrített paradicsom, 5 dkg vaj.
A spanyol konyha népszerű étele. Összetétele hasonlít a magyar lecsóhoz, ízben mégsem ugyanaz. Elsősorban a tojás és a különleges paprika miatt más.
Az olajat egy tűzálló tálban felforrósítjuk, a felaprított hagymát, a kicsumázott, felszeletelt kaliforniai paprikákat beletesszük, közepes tűzön üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, a szeletelt paradicsomot és a fűszereket (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem), jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Ha a lé elpárolgott, a lecsót hagyjuk takaréklángon.
Verjük fel a tojásokat, enyhén megsózzuk, megborsozzuk, majd öntsük be egy vajjal kikent serpenyőbe, többször megkeverve, lágy rántottát sütünk. Hozzáöntjük a tojást a lecsóhoz, könnyedén összekeverjük, és egy pillanatra még tűzön hagyjuk.
Előmelegített tálon, füstölt sonkaszeletekkel a tetején tálaljuk. A 17 ezres receptgyűjteményből.