retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Csülkös babgulyás

Tgy recept

2019. március 30. - Házi praktikák

50 dkg csülökhús, 25 dkg tarkabab, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, sárgarépa, zeller, 2 gerezd fokhagyma, 1 db krumpli, pirospaprika, bors, liszt, olaj, tejföl.

A csülkös babgulyás a Jókai bableves finomított változataként jelent meg az 1900-as évek elején. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, és kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a hagymát, beletesszük a füstölt csülköt egészben, a beáztatott tarkababot, a felszeletelt zöldségfélét (sárgarépa, zellergyökér), fűszereket, fokhagymát, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet. Lassan, egyenletesen főzzük. Ha a csülök megpuhult, kivesszük a levesből, kicsontozzuk, kockára vágjuk, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit, és visszatesszük a levesbe a feldarabolt csülökhúst is. Ha kell, utána sózzuk. Az egészet teljesen puhára főzzük. Ezután világos rántással a levest besűrítjük. Tejföllel tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr9014727823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása