A magyar rablóhúshoz hasonlít. Főleg húsokból készül, de a zöldségből is nagy a választék. Eredetileg csak sertéshúst használtak. Ma már többféle húsból készül.
A felszeletelt zöldséget egy nagyobb tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, az oregánót. Ízlés szerint más fűszer is szóba jöhet.
Ezután felkockázzuk a füstölt szalonnát, a vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, csíkokra vágjuk a padlizsánt, cukkinit.
Egy fa vagy fém pálcikára váltakozva, sorba szorosan felfűzzük a húst, a szalonnát, a félbe szeletelt hagymát, és a többi zöldséget. Ügyeljünk arra, hogy a szalonna mindig kerüljön a hús mellé.
Sütőrácsra helyezzük, faszén parázson megsütjük. Ajánlatos időnként megforgatni.
A végén a nyársakat tányérokra tesszük. A nyárs levével, olívaolajjal, citromlével megöntözzük. Kedvelt európai kaják c. könyvből, recept: Tausz