retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Császármorzsa rebarbarával (osztrák)

2019. augusztus 15. - Házi praktikák

A rebarbarát megtisztítjuk (25 dkg), 2 cm-s darabokra szeleteljük, majd vajon kevergetve megpároljuk, cukorral meghintjük, és félre tesszük.

A tojássárgákat (4 tojás) elkeverjük cukorral, vaníliával, és apránként hozzáadjuk a lisztet (20 dkg) a tejet (2 dl), majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk.

Serpenyőben zsírt forrósítunk, beleöntjük a masszát. Rászórjuk a rebarbarát és forró sütőben 10 percig sütjük. Amikor már kemény, villával összetörjük és pár percig tovább pirítjuk. Borban áztatott mazsolát is beletehetünk.

Porcukorral meghintve, még melegen tálaljuk. Kedvelt európai kaják c könyv

rebarbara2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr6415010630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása