retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Báránypiláf (191)

Ételkülönlegességek

2019. augusztus 10. - Házi praktikák

 50 dkg báránycomb, só, zsír, 1 fej vöröshagyma, 1 db paradicsom, paradicsompüré, egy                                   liter húsleves, 2 dl vörösbor, 1 szál sárgarépa, 5 dkg mazsola, 30 dkg rizs, petrezselyem.          

 A báránycombot megmossuk, a hártyákat eltávolítjuk, majd felkockázzuk, sózzuk. Megforrósított zsírban kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és tovább pirítjuk, majd belevágjuk a paradicsomot, és beleteszünk a paradicsomsűrítményt, és néhány percig sütjük. Felengedjük a húslevessel, és hozzáöntünk vörös bort, közepes lángon főzzük. Időnként az elfőtt levet húslével pótoljuk.

Amikor megpuhult a hús, hozzákeverjük a tisztított, apróra vágott sárgarépát, mazsolát és a nyers rizst, lefedve készre főzzük az egészet. Tálalás előtt meghintjük petrezselyemmel.

                                     

baranypilaf2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8915003952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása