1 kg krumpli, olaj, 60 dkg fagyasztott tengeri hal, só, bors, 10 dkg liszt, szódabikarbóna, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl sör.
Első lépésben a krumplit sütjük meg. A meghámozott, hosszában négy részre vágott burgonyát forró olajban készre sütjük, leszűrjük, az olajat később a hal sütéshez használjuk.
Utána a halat készítjük elő. Szárazra töröljük, majd a kívánt méretre daraboljuk, megsózzuk, borsozzuk, zúzott fokhagymával bekenjük.
Egy nagyobb tálban enyhén sós lisztet készítünk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, hideg vízzel felöntjük, hozzáöntjük a sört, és addig keverjük, míg sűrű szószt nem kapunk.
Közben egy másik tányérba lisztet teszünk. A halszeletek mindkét oldalát lisztbe mártjuk, majd óvatosan a krumpli forró olajába csúsztatjuk. Arra ügyeljünk, hogy a halak ne ragadjanak le. Sütés közben forgassuk meg. Addig sütjük, amíg a bundája aranyszínű nem lesz. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki. Forrón tálaljuk.