retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Karfiolleves x

2019. június 22. - Házi praktikák

Recept (1910)

A karfiolt (egy fej) rózsáira szedjük, megtisztítjuk, és húslevesben (egy liter) puhára főzzük. Készülhet csontlevessel is.

Közben petrezselymes zsírban megpároljuk a gombát (3 db).

Világos petrezselymes rántást készítünk, és feleresztjük a karfiol levével, majd beletesszük a puhára főtt karfiolt., és az egészet ráeresztjük  a megpárolt gombára,  rövid ideig forraljuk, hogy a főtt karfiol ne essenek szét. Kívánság szerint fűszerezzük (só, bors, pirospaprika).

Levesestálban két tojás sárgáját három kanál tejföllel elkeverünk, és tálaláskor ráöntjük a levest.

Levesbetétként galuskát vagy főtt rizst készíthetünk hozzá.

karfiol60.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr814906304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása