retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Gulyásleves xx

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2019. április 19. - Házi praktikák

50 dkg marhahús, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg krumpli, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, bors, só, köménymag, petrezselyem, 2 dl vörösbor.

Egy kevés zsírban megpárolunk egy-két fej apróra vágott vöröshagymát, meghintjük egy kanál pirospaprikával, elkeverjük, és felöntjük egy kevés vízzel.

Rátesszük a jól megmosott, és kockára vágott marha- vagy sertéshúst, hozzáadunk egy gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, fedő alatt pároljuk. A gulyáshúst lassan pároljuk! Időnként egy-egy kanál bort öntsünk alá.

Amikor a hús puhulni kezd, zsírjára pirítjuk, beleteszünk néhány kockára vágott krumplit, egy megtisztított zöld-paprikát és egy hámozott paradicsomot. Fűszerezzük borssal, köménymaggal, zöldpetrezselyemmel.

Majd annyi forró vizet öntünk rá, amennyi levest szeretnénk készíteni. Addig forraljuk, amíg a hús és a krumpli meg nem puhult.Tálalás előtt csipetkét főzünk a levesbe. 

gulyasleves2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr9414774826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása