80 dkg sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma. bors, só, majoránna, pirospaprika, 2 dl vörösbor, zsír.
A főzést a kis kockákra vágott füstölt szalonna (10 dkg) kiolvasztásával kezdjük, majd belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk. A húst is felkockázzuk, és ízlés szerint sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával fűszerezzük. A hús lehet kicsontozott sertés tarja vagy karaj. De készülhet marhahússal is.
Az előkészített húst rátesszük a megpirított hagymára, jól belekeverjük, és erős lángon készre pirítjuk. Egy kevés vízzel (vagy borral) felöntjük.
A megtisztított krumplit szintén kis kockára vágjuk, forró zsírban aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hogy legyen színe, majd a pecsenyehússal összekeverjük. Ha az egész puhára főtt, tálaljuk. Uborkasalátával vagy más savanyúsággal szolgáljuk fel.