retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Brassói aprópecsenye x

Ételkülönlegességek

2019. április 01. - Házi praktikák

          80 dkg sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma. bors, só, majoránna, pirospaprika, 2 dl vörösbor, zsír. 

A főzést a kis kockákra vágott füstölt szalonna (10 dkg) kiolvasztásával kezdjük, majd belerakjuk az apróra vágott vöröshagymát, és megpirítjuk. A húst is felkockázzuk, és ízlés szerint sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával fűszerezzük. A hús lehet kicsontozott sertés tarja vagy karaj. De készülhet marhahússal is. 

Az előkészített húst rátesszük a megpirított hagymára, jól belekeverjük, és erős lángon készre pirítjuk. Egy kevés vízzel   (vagy borral) felöntjük. 

A megtisztított krumplit szintén kis kockára vágjuk, forró zsírban aranysárgára pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, hogy legyen színe, majd a pecsenyehússal összekeverjük. Ha az egész puhára főtt, tálaljuk. Uborkasalátával vagy más savanyúsággal szolgáljuk fel. 

brassoi_apropecsenye_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr9314730971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása