retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Bográcsgulyás

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2019. március 31. - Házi praktikák

A gulyás világviszonylatban is egyedülálló paraszti ételkülönlegesség a 19. századból. A húst vasbográcsban saját levében párolták. Majd ebből kialakult a klasszikus gulyás étel, ami csakhamar meghódította Európát és a világot. Eleinte csak marhából, később már más húsból is készült.

Recept (1930)

A marhahúst (60 dkg) apró kockákra vágjuk, megmossuk, leszűrjük.

A vöröshagymát (egy fej) apróra vágva a zsírban megpirítjuk, elkeverjük pirospaprikával, bele tesszük a húst és a paradicsomot (egy db), kicsit átfuttatjuk, feleresztjük kevés vízzel, enyhén megsózzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát (2 gerezd) és a forrásban levő gulyásba beleszórunk egy kevés köménymagot, végül belevágunk  egy  db zöldpaprikát is.

Ha a hús puhulni kezd, a burgonyát (60 dkg) apró kockára vágva beletesszük a lébe, és a hússal együtt puhára főzzük.

Apró csipetkét is főzhetünk bele. (Tausz)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr6514729749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása