retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Barnamártás

2019. március 30. - Házi praktikák

Az alapmártások közül az egyik legismertebb a barna mártás. Felaprított csontokból, vegyes zöldségekből, fűszerezett barna rántásból készül. Házi borokkal zamatosítják.

 Recept (1910)

 Úgy készül, hogy a tisztított vegyes (sárgarépa, gyökér, zeller) zöldséget (25 dkg), vöröshagymát (egy fej), kisebb darabokra vágott marhacsontot (1-2 db) kevés zsírban  megpirítjuk, liszttel meghintjük és barnára pirítjuk.

 Ízesítjük babérlevéllel, borssal, egy kevés sóval, zeller zölddel, utána hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot, (télen sűrített paradicsomot), majd jól  felforraljuk. Ezután feleresztjük húslével (3-4 deci), vörösborral (2 dl), és lassú tűzön addig főzzük  (3 óra), amíg a kívánt sűrűséget el nem értük. Vigyázzunk, hogy a mártás ne legyen se túl sűrű.

Vadhúsokhoz, marhahúsból készült pecsenyékhez szolgájuk fel. A borral készült barna mártások különösképpen kiváló íz javítok a bélszín- és hátszínszeletek esetében. (Tausz)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr7814728075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása