Ízesítésre egészben és őrölt állapotban használhatjuk.
Ha levél alakjában vásároljuk, zöldes színű, szármentes és erős aromájú legyen. Frissen is fűszerezhetünk vele, íze jobban érvényesül. Óvatosan adagoljuk, mert erős aromája, illetve kesernyés íze elronthatja ételünket. Csak a főzés befejezése előtt pár perccel dobjuk az ételbe, és ne hagyjuk benne soká, mert keserű lesz tőle. Tálalás előtt pedig mindig távolítsuk el!
A babérlevél különösen azoknál az ételeknél nélkülözhetetlen, amelyek enyhén savanykás ízűek. Jól használhatjuk mártások, levesek, főzelékek, szószok, pácok ízesítésére is. De nem hiányozhat az uborka, zöld paradicsom, káposzta téli eltevésénél sem. A hús különleges ízű lesz, ha párolás vagy sütés közben babérlevéllel fűszerezzük. A burgonyafőzelék, a savanyú tojás és savanyú tüdő babérlevél nélkül szinte élvezhetetlen. A 17 ezres receptgyűjteményből.