retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Árpagyöngy x

A világ legjobb ételei/retró

2019. március 30. - Házi praktikák

 Jó köret és rizottó készülhet belőle, főzhetjük a levesbe, készíthetünk vele töltött káposztát, székelykáposztát, beletehetjük bármilyen töltelékbe. A sólet egyik fontos eleme.
A kimért adagot először kivátválogatjuk, a nem odavaló szemeket eltávolítjuk, majd alaposan megmossuk. Főzés előtt érdemes egy-két órára beáztatni hogy könnyebben és gyorsabban megpuhuljon. A megmosott árpagyöngyöt sós vízbe tegyük fel főni és lassú tűzön, lefedve forraljuk 40 percig. Ha megfőtt, szűrjük le, majd jól öblítsük le. Ha levesbe tesszük, egyszer forraljuk át, de levessel együtt is főzhetjük.
Ha köretnek készítjük, akkor először egy kevés forró olajban pirítsuk meg, majd engedjük fel, sózzuk meg és lefedve, szintén lassú tűzön főzzük. Időnként keverjük meg. A  17 ezres receptgyűjteményből.

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/14726687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása