2 db közepes padlizsán, 60 dkg darált marhahús, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, olaj, I kis doboz paradicsompüré, 10 dkg reszelt sajt, só, törött bors, rozmaring, babérlevél, citromlé.
A padlizsánt meghámozzuk, másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével megöntözzük. Egy fél óra hosszat állni hagyjuk, majd a levet leitatjuk, a szeleteket lisztben megmártjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
Tűzálló tálra egymás mellé fektetjük őket. A marhahúst összegyúrjuk egy fél fej reszelt hagymával, sóval, törött borssal, és annyi lapos húspogácsát formázunk belőle, ahány padlizsánszeletünk van.
A pogácsákat egy kevés olajban ropogósra sütjük, és mindegyik padlizsánszeletre fektetünk egyet. Az így megrakott padlizsánt leöntjük paradicsommártással.
Mártás: egy fél fej reszelt vöröshagymát 1 evőkanál olajban megpirítunk, fölengedjük paradicsompürével, kétszer annyi vízzel, és sóval, törött borssal, babérlevéllel meg rozmaringgal ízesítve, néhány percig forraljuk.
A padlizsán tetejére reszelt sajtot hintünk, és a sütőben csak addig sütjük, míg a sajt rá nem olvadt. (Ha nem szeretjük a sajtot, helyette meghinthetjük karikára vágott, lisztben megforgatott, bő olajban ropogósra sütött hagymával.)
Csak átsütve tálaljuk, az étel íze így érvényesül.