15 db sertésérem, 1 kg krumpli, 6 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg Bacon-szalonna, só, erős paprika, pirospaprika, zsír, petrezselyem zöldje.
A krumplit héjában feltesszük főzni. Ha megfőtt, megtisztítjuk és karikára vágjuk. Közben elkészítjük a lecsót.
A szalonnát finomra vágjuk, megpirítjuk rajta a karikára vágott vöröshagymát, majd a felszeletelt zöldpaprikát. Együtt addig pároljuk, míg a paprika megpuhul. Ekkor a zsírjára hintünk egy kevés pirospaprikát, majd rögtön hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomokat. Egy csomag petrezselyem zöldjét is dobjunk bele, és még egy rövid ideig pároljuk.
Vigyázzunk, hogy ne legyen híg a leve. A már kihűlt, karikára vágott krumplit kevés zsíron megpirítjuk, közben sózzuk. Amíg a krumpli sül, az érméket is kiveregetjük, mindkét oldalát sózzuk, kevés lisztbe mártjuk és hirtelen mindkét oldalát pirosra sütjük. A tálalás pillanatában egy nagyobb serpenyőben összepirítjuk a húst, a lecsót és a pirított krumplit. Finomra vágott petrezselyem zöldjével megszóljuk és tálra borítjuk. Forrón tálaljuk.