1 db pulykamell,10 dkg sonka, 10 dkg sajt, 1 db tojás, 1 db alma,2 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 dl fehér bor, só, bors, zsír.
A kicsontozott pulykamellet négy szeletre vágjuk, húsverővel kissé ellapítjuk, megsózzuk.
A töltelékhez a sonkát apróra vágjuk, a meghámozott almát lereszeljük, beleütünk egy tojást, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel összedolgozzuk.
A hússzeletek széleit felhajtjuk, beletesszük a tölteléket, szorosan összetekerjük, és cérnával bekötjük. A tekercseket lisztben megforgatjuk, forró zsírban megsütjük, közben aláöntjük a bort, és puhára pároljuk.
Mielőtt a megpuhult húst tálra tennénk, a cérnát eltávolítjuk. Rizzsel kínáljuk.