retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Borban párolt pulykamell xx

Ételkülönlegességek

2020. február 29. - Házi praktikák

1 db pulykamell,10 dkg sonka, 10 dkg sajt, 1 db tojás, 1 db alma,2 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 dl fehér bor, só, bors, zsír.

A kicsontozott pulykamellet négy szeletre vágjuk, húsverővel kissé ellapítjuk, megsózzuk.

A töltelékhez a sonkát apróra vágjuk, a meghámozott almát lereszeljük, beleütünk egy tojást, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel összedolgozzuk.

A hússzeletek széleit felhajtjuk, beletesszük a tölteléket, szorosan összetekerjük, és cérnával bekötjük. A tekercseket lisztben megforgatjuk, forró zsírban megsütjük, közben  aláöntjük a bort, és puhára pároljuk.

Mielőtt a megpuhult húst tálra tennénk, a cérnát eltávolítjuk. Rizzsel kínáljuk.

borban_pacolt_pulyka.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr6515497334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása