2 gerezd fokhagyma, 1 kg pulykamell, 1 evőkanál olívaolaj, 3 ág rozmaring, 2 fej vöröshagyma, 50 dkg krumpli, só, 30 dkg cukkini, 1 db citrom, bors.
A húst megmossuk és megtöröljük. Olívaolajjal, zúzott fokhagymával, sóval és őrölt borssal bedörzsöljük, majd tepsire fektetjük. A friss rozmaringot a húshoz kötözzük.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd 200 fokon 15 percig sütjük.
Közben a hagymafejeket cikkekre vágjuk. A krumplit alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk. A tepsit kivesszük, a hús körül durva szemű sóval megszórjuk, majd a hagymát és a krumplit vágott felükkel lefelé fordítva a tepsire helyezzük, és 15 percig sütjük.
A megtisztított, megmosott cukkinit durvára feldaraboljuk, és a tepsibe helyezzük. Ugyanazon a hőfokon, 10 percig sütjük.
A citromot megmossuk, cikkekre vágjuk. A húst és a zöldségeket vízzel felöntjük, hozzáadjuk a citromot, majd színes borssal megszórjuk. További 10 percig sütjük, végül friss zöldfü szerekkel díszítjük.