retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Belga göngyölt hal x

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2019. december 21. - Házi praktikák

60 dkg tengeri hal, citromlé, só, 8 db aszalt szilva, cukor, 10 dkg füstölt szalonna, tört krumpli.

Bármilyen tengeri halból (a fagyasztott is jó) készülhet.

A halat (a kiolvasztottat is) citromlével jól belocsoljuk, és egy óra hosszat állni hagyjuk, majd besózzuk.

Közben a magnélküli aszalt szilvákat megmossuk, és cukros-citromos lében áztatjuk.

A jól átázott és megduzzadt szilvaszemekből egyet-egyet ráteszünk a halszeletekre, összegöngyöljük, és mindegyiket a füstölt szalonna-szeletekbe burkoljuk.

Tűzálló tálon (vagy tepsiben) egymás mellé fektetjük a göngyölegeket, és a sütőben addig sütjük, amíg a szalonna ropogósra nem pirul.

Tört krumplival is tálalható (2002).

belga_gonygyolt_hal_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8215361054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása