retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Bosnyák csupor

Tgy recept

2019. augusztus 22. - Házi praktikák

 Legjobb marhalábszárból (50 dkg) elkészíteni, de birkahúst is használhatunk. Ízletes egytálétel. Eredetiben, a pékségekben kenyérsütés után lassan főzték.  A hosszanti főzésre szolgál a csupor fazék.

 A leveszöldséget felaprítjuk (sárgarépa, gyökér, zeller), a hagymát (egy fej) felkarikázzuk, és megfűszerezzük (bors, pirospaprika, só). Az egészet a fazék aljára helyezzük, és beterítjük a kockára vágott hússal. Félpuhára főzzük, majd belerakjuk a kockára vágott krumplit és a laskára szeletelt fehér káposztát (egy fej), az összeaprított paradicsomot (3 db) és paprikát (2 db). Felöntjük vízzel, hogy ellepje. Fehérborral is ízesíthetjük. Fedő alatt nagyon lassú tűzön több órán át főzzük.Ha kész, forrón tálaljuk. Kedvelt európai kaják c. könyvből

bosnyak_csupor.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr2315019774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása