retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Frankfurti sertésborda x

2019. augusztus 21. - Házi praktikák

A sertésszeleteket (4 szelet) húskalapáccsal enyhén kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban mindegyik oldalát pirosra sütjük. Hogy a hús jól megpuhuljon, az oldalak sütésekor az edényt mindig fedjük le.

Közben az apróra vágott vöröshagymát (egy fej) és a megtisztított, lereszelt zöldségeket (sárgarépát, gyökért) is megpirítjuk, majd egy evőkanál liszttel megszórjuk. Amikor aranysárgára megpirult, felöntjük vízzel és joghurttal (2 dl). Az ízek fokozásához tegyünk bele paradicsomot és zúzott fokhagymát is. Víz helyett borral is felönthetjük a húst.

A virsliket (2 pár) kockára vágjuk és a zöldséges mártásban beleforgatjuk. Azután az egészet a sült húsra öntjük.

A pecsenyét reszelt sajttal meghinthetjük. Forrón tálaljuk.Kedvelt európai kaják c. könyvből

frankfurti_sertesborda.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr3015019070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása