retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Bolgár lecsó x

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2019. augusztus 20. - Házi praktikák

A bolgár lecsó mediterrán ízeket tárja elénk. A bazsalikom, az oregánó, a juhsajt teljesen megváltoztatja a magyaros lecsó karakterét. Különleges ételnek lehetünk a tanúi.

A zsírt vagy az olívaolajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát (egy fej), hozzátesszük a zúzott fokhagymát (3 gerezd), majd a többi zöldséget: szeletelt paprikát, karikákra vágott padlizsánt, cukkinit, paradicsomot.

Az egészet néhány percig megsütjük, az egészet sóval, borssal, finomra vágott bazsalikommal és oregánóval ízesítjük. A tetejét is zöld fűszerrel díszítjük. Ízlés szerint tojást is beleüthetünk.

Amikor tányérra tesszük, ráreszeljük a juhsajtot.Kedvelt európai kaják c. könyvből

 bolgar_lecso.jpg      

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr215016782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása