retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Francia májpástétom

Tgy recept

2019. augusztus 16. - Házi praktikák

Csirkemájból (egy kg) készítjük.

Vöröshagymát (egy fej) nagyon apróra felaprítjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet, a borókabogyót (5 szem),  a borsot, sót és meglocsoljuk  portói borral (3 dl). Beletesszük a májat. Az egészet jól összekeverjük, lefedjük, és egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácoljuk. A bacon szalonnát  (20 dkg) vékony csíkokra vágjuk, és  sütőformát kibéleljük, úgy, hogy  a végük túllógjon a forma peremén. Kiemeljük a májat a pácból, lecsepegtetjük, és a formába tesszük, elsimítjuk a tetejét, kissé meglocsoljuk olívaolajjal, és ráhajtjuk a szalonnaszeleteket. A májat az előmelegített sütőben, vízfürdőbe állítva, egy órán át pároljuk. Ha kivettük, hagyjuk egészen kihűlni, majd éjszakára  tegyük a hűtőbe. Tálaláskor vágódeszkán szeleteljük fel, zöldpetrezselyemmel díszítjük. Kedvelt európai kaják c. könyv

francia_csirkepastetom.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr2615012582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása