retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Kelbimbóleves x

A világ legjobb ételei/retró

2019. június 22. - Házi praktikák

1 fej vöröshagyma, egy szál sárgarépa, 1 db zeller, 1 db gyökér, 30 dkg bimbóskel, 1 liter húsleves, zsír, bors, liszt 1 db krumpli, pirospaprika, szerecsendió, 2 dl tejföl, 2 db tojás, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom.

Ha levest készítünk, először a hagymát (egy fej) apróra vágjuk, zsíron üvegesre pároljuk. A zöldségeket karikára vágjuk, hozzáadjuk a bimbós kelt, felöntjük egy liter húslevessel (csontleves is jó), fűszerezzük (bors, pirospaprika, szerecsendió), és 30 percig főzzük. A tejfölt liszttel összekeverve a levesbe öntjük, és rövid ideig forraljuk. A liszt helyett tojássárgáját is keverhetünk a tejfölbe. Amikor már minden megfőtt, belevágunk egy pár virslit, és forralás után forrón tálaljuk.

kelbimbo10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8814906312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása