Recept (1915)
Apróra vágott vöröshagymát (1 fej) és karikára vágott sárgarépát zsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt csirkét, vagy felkockázott pulykamell filét, jól megpároljuk. Aláöntünk egy pohár fehér bort, fűszerezzük (egy csomó) vagdalt tárkonnyal, sóval és törött borssal, tehetünk bele zöldborsót, zöldbabot is, majd az egészet fedő alatt puhára pároljuk.
Közben a tejfölt (2 dl) külön edényben elkeverjük liszttel és a levesből ráöntünk kb. 2 deci levet, jól felforraljuk. Ha hangsúlyozni szeretnénk a tárkony ízét, hozzáönthetünk még 2-3 evőkanál tárkonyecet is.
Tálaláskor felvágott citromszeletekkel, tejföllel díszíthetjük. (Tausz) Könyv: 06 20 410 19 70