retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Csirkepaprikás

2019. április 10. - Házi praktikák

A magyar konyha egyik legnépszerűbb étele (a listán, a negyedik helyen áll). A csirkepaprikás receptjét leírva először az 1830-as évben olvashatjuk Czifra István szakácsmester könyvében.

Recept (eredeti)

A felhevített zsíron a felaprított hagymát aranysárgára sütjük, rátesszük a megtisztított, feldarabolt csirkehúst és körbepirítjuk őket.

Megszórjuk őrölt köménnyel, pár csipet őrölt borssal és pirospaprikával, elkeverjük, aztán feleresztjük egy kevés vízzel.

Beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát és a lehúzott héjú paradicsomot, megsózzuk, és az elpárolgó vizet pótolva fedő alatt puhára pároljuk. Vigyázzunk: csak annyi víz legyen alatta, hogy oda ne égjen az étel.

Amikor a hús megpuhult, belekeverjük a liszttel elhabart tejfölt, és még 10 percig főzzük.

Galuskával vagy tésztával tálaljuk. (Tausz)

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr1514752949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása