retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Borjúbecsinált xx

Ételkülönlegességek

2020. február 25. - Házi praktikák

         70 dkg borjúlapocka vagy comb, 30 dkg vegyes zöldség, 10 dkg gomba, 10 dkg g kelvirág, 3 dl tejszín, 10 dkg vaj, csapott evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 db citrom, só, cukor.

A húst kisebb kockákra vágjuk, forrásban levő vízbe tesszük. Felforraljuk, majd leszűrjük és hideg vízben jól lemossuk.

Ezután a húst annyi hideg vízbe tesszük fel főni, hogy egy ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a hagymát (egész­ben), a felaprózott zöldségeket, lassan főzzük, míg a hús puha nem lesz. Közben sóval, kevés cukorral íze­sítjük.

A vajat kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a lisztet és együtt addig melegítjük, míg habos nem lesz, vigyázzunk, hogy ne bámuljon meg. Ekkor hozzáadjuk a fi­nomra vágott petrezselyem zöldjét, felöntjük a tej­színnel és 2 dl hideg vízzel. Egy habverővel jól el­keverjük és a húshoz öntjük. Az egész hagymát ki­vesszük a levesből. Kevés citromlével ízesítjük, pá­rolt rizzsel tálaljuk.

borjubecsinalt10.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr815490866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása