70 dkg borjúlapocka vagy comb, 30 dkg vegyes zöldség, 10 dkg gomba, 10 dkg g kelvirág, 3 dl tejszín, 10 dkg vaj, csapott evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 db citrom, só, cukor.
A húst kisebb kockákra vágjuk, forrásban levő vízbe tesszük. Felforraljuk, majd leszűrjük és hideg vízben jól lemossuk.
Ezután a húst annyi hideg vízbe tesszük fel főni, hogy egy ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a hagymát (egészben), a felaprózott zöldségeket, lassan főzzük, míg a hús puha nem lesz. Közben sóval, kevés cukorral ízesítjük.
A vajat kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a lisztet és együtt addig melegítjük, míg habos nem lesz, vigyázzunk, hogy ne bámuljon meg. Ekkor hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, felöntjük a tejszínnel és 2 dl hideg vízzel. Egy habverővel jól elkeverjük és a húshoz öntjük. Az egész hagymát kivesszük a levesből. Kevés citromlével ízesítjük, párolt rizzsel tálaljuk.