retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

Nyúlfilé hollandi mártással

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2020. február 20. - Házi praktikák

50 dkg krumpli, 1 szál sárgarépa, 2 fej vöröshagyma 2 evőkanál olaj, 75 dkg nyúlhús (csont nélkül), 1 dl bor, 2  db tojás, néhány csepp citromlé, egy csokor petrezselyemzöld, só, fehér bors.

A megtisztított, megmosott krumplit cikkekre, a sárga­répát karikákra szeleteljük. A vö­röshagymát megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk.

Serpenyőben a felforrósított olajon a krumplit minden ol­dalról megsüt­jük. Hozzáadjuk a sárgarépát és  a hagymát, majd további  10 percig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük.

 Közben a nyúlhúst meg­mossuk, megtöröljük, és egy másik serpenyőben, 2 evő­kanál forró vajon  körös-körül megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd fel­öntjük a borral és felforral­juk. A húst kivesszük a ser­penyőből, és  hagyjuk puhulni. A pecsenyelevet a zöldségekhez vegyítjük, és még. 5 percig főzzük.

A húst felszeleteljük, és a tálra hal­mozott zöldségekre fektetjük. Leöntjük a hollandi mártással.  Díszítjük, tálaljuk.

nyulfile.jpg

 

 

.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr7115482924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.