retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Bécsi szelet

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2019. december 20. - Házi praktikák

4 szelet borjúborda, 15 dkg liszt, 1 tojás, bors, só, olaj, sör, 10 dkg zsemlemorzsa.

A szeleteket egyenlő vastagságúra verjük ki.

A húst panírozás előtt sózzuk, mert különben levet ereszt. Ilyenkor borsozzuk is. Ne hagyjuk sokáig állni, mert a panír elázik.

A panírozást liszt, tojás, sör, prézli panírban végezzük. A bundázás ne legyen vastag, fűszerezni nem kell.

Sütéshez széles serpenyőt használjunk, annyi olajat forrósítunk meg benne, hogy a húst ellepje. A szeleteket egyenként süssük, hagyjuk teljesen átsülni.

Ha szükséges, locsoljuk a húst a forró olajjal, hogy felül is megsüljön. A bécsi szelet aranysárgára sülve jó.

A kész szeleteket a serpenyő felett csöpögtessük le, és tegyük tányérra. Petrezselymes krumplival vagy bécsi krumpli salátával tálaljuk.(1995)

becsi_szelet_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr2215360402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása