4 szelet borjúborda, 15 dkg liszt, 1 tojás, bors, só, olaj, sör, 10 dkg zsemlemorzsa.
A szeleteket egyenlő vastagságúra verjük ki.
A húst panírozás előtt sózzuk, mert különben levet ereszt. Ilyenkor borsozzuk is. Ne hagyjuk sokáig állni, mert a panír elázik.
A panírozást liszt, tojás, sör, prézli panírban végezzük. A bundázás ne legyen vastag, fűszerezni nem kell.
Sütéshez széles serpenyőt használjunk, annyi olajat forrósítunk meg benne, hogy a húst ellepje. A szeleteket egyenként süssük, hagyjuk teljesen átsülni.
Ha szükséges, locsoljuk a húst a forró olajjal, hogy felül is megsüljön. A bécsi szelet aranysárgára sülve jó.
A kész szeleteket a serpenyő felett csöpögtessük le, és tegyük tányérra. Petrezselymes krumplival vagy bécsi krumpli salátával tálaljuk.(1995)