retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Fokhagymás oldalas x

2019. április 17. - Házi praktikák

Recept (1910)

A megmosott és leszárított oldalast (80 dkg) sóval bedörzsöljük, a megtisztított, összezúzott fokhagymát (6 gerezd) is rákenjük. Igény szerint borsot vagy pirospaprikát is szórunk rá. Aki szereti, a húsdarabokat mustárral is  bevonhatja.

A húsokat beletesszük a tepsibe. Rászórunk köménymagot is. Aláöntünk egy  pohár vizet (a vizet borral is helyettesíthetjük), és az előmelegített, forró sütőbe tesszük. Erős lángon legalább 25 percig pároljuk, majd csökkentjük a lángot. A tepsit kissé kihúzzuk, és az alján összegyűlt lével időnként  meglocsoljuk. Utána a húst még félórát tovább sütjük.

Ha a hús már puha (ellenőrzés után), a megpirult darabokat megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra pirítom.

Az igényeknek megfelelően tálaljuk. (Tausz) A könyv előjegyezhető: 06 20 410 19 70

fokhagymas_oldalas_1992.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr7214771552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása