retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Burgundi marharagu x

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2020. február 26. - Házi praktikák

1 kg marhalábszár, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 3 gerezd fokhagyma, kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, bors, 2 dl vörös bor, 20 dkg húsos szalonna, 1 liter csemegebor, 20 dkg gomba, vaj, 5 db új hagyma, 1 szál poré, só, bors.

 A marhahúst (lábszár, lapocka) kockára vágjuk.

A húst, a karikákra vágott vöröshagymát és sárgarépát, az összenyomott fokhagymát és a fűszernövényeket (kakukkfű, babérlevél, petrezselyem, bors) egy éjszakára vörös borban (egy liter) beáztatjuk.

Főzés előtt kivesszük a húst és lecsepegtetjük. A páclevet leszűrjük és félretesszük.

A felkockázott húsos szalonnát nagyobb serpenyőben üvegesre pirítjuk. Ráöntjük a borpárlatot, és meggyújtjuk. Ezután hozzáadjuk a húst, felöntjük csemegeborral és annyi páclével, hogy beborítsa, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk legalább 3 órán át. Amikor megpuhult, a megmaradt páclevet is hozzáöntjük.

A vékonyra szeletelt gombát kevés vajon megpároljuk, a felaprított újhagymával, illetve poré hagymával hozzáadjuk a húshoz, majd addig pároljuk, amíg a hagymák is megpuhulnak. Végül az ételt sóval, borssal ízesítjük, és forrón tálaljuk.

 burgundi_marharagu_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr3115492496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása