retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Fehérboros szűzpecsenye

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2020. február 24. - Házi praktikák

4 szelet szűzpecsenye, majoránna, 4 fej vöröshagyma,  5 dkg tejföl, 4 nagy csiperkegomba,  4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 liter száraz fehérbor, 1 tejszín, 25 dkg zöld hüvelyű bab, 10 szelet bacon, só, bors.

A megmosott, megtörölt húst húsverővel jól kiverjük. Mustárral minden oldalát bekenjük, sóval, borssal bedörzsöljük, megpaprikázzuk. 2 órán át pihentetjük. Utána a felhevített zsíron körös-körül megpirítjuk, majd tepsibe tesszük. Mellé helyezzük a töltött gombafejeket is.  Előmelegített sütőben  200 fokon  10-15 percig sütjük.

A serpenyő­ben a visszamaradt zsi­radékot felforrósítjuk. A maradék vöröshagy­mát cikkekre vágjuk, és a forró zsiradékban megsütjük. Meghintjük liszttel, megpirítjuk. Fel­öntjük a borral, és a tejszínt is belekeverjük.. A forrástól számítva 5- 10 percig főzzük. Sóz­zuk, borsozzuk.

A főtt zöldbabot 8 kötegre osztjuk, és mindegyiket 1-1 szelet baconba gön­gyöljük, majd a kötegeket körbe sütjük, hozzáadjuk az üvegesre párolt hagyma­kockákat.

A felszeletelt pe­csenyéket a zöldségekkel tálra helyezzük, és a mártással meglocsoljuk. Majoránnával díszít­ve kínáljuk. Krumplis ­fánkkal vagy hercegnő krumplival tálaljuk.

feherboros_szuz.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr1015487964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása