retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Alföldi karfiol x

A világ legjobb ételei/retró

2020. február 24. - Házi praktikák

1 db tömör karfiolfej, 30 dkg sertéspörkölt, 5 dkg rizs, 1 tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só.

A karfiolt sós vízben fél puhára főzzük, lecsepegtetjük. majd a szár felőli részén egy üreget vájunk bele. A pörkölthúst apróra vágjuk és összekeverjük a sós vízben megfőzött rizzsel, a tojással és egy kevés tejföllel. A masszát  a karfiol üregébe tömjük, és egy darab karfiollal  lezárjuk.

Közben egy tűzálló tálat pörköltlével kikenünk, és üregével lefelé beleültetjük a karfiolt. Köré rakjuk a kivájt darabkákat, majd a maradék pörköltlevet simára keverjük a maradék tejföllel, és a karfiolra kenve az egészet megsütjük. A tetejére szórjunk reszelt sajtot is, de akkor csak addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. Egészben, a tűzálló tálban tálaljuk, és úgy szeleteljük, mint a tortát. A 17 ezres receptgyűjteményből.

karfiol_kartya_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr2115489322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása