1 db tömör karfiolfej, 30 dkg sertéspörkölt, 5 dkg rizs, 1 tojás, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só.
A karfiolt sós vízben fél puhára főzzük, lecsepegtetjük. majd a szár felőli részén egy üreget vájunk bele. A pörkölthúst apróra vágjuk és összekeverjük a sós vízben megfőzött rizzsel, a tojással és egy kevés tejföllel. A masszát a karfiol üregébe tömjük, és egy darab karfiollal lezárjuk.
Közben egy tűzálló tálat pörköltlével kikenünk, és üregével lefelé beleültetjük a karfiolt. Köré rakjuk a kivájt darabkákat, majd a maradék pörköltlevet simára keverjük a maradék tejföllel, és a karfiolra kenve az egészet megsütjük. A tetejére szórjunk reszelt sajtot is, de akkor csak addig sütjük, amíg a sajt rá nem olvad. Egészben, a tűzálló tálban tálaljuk, és úgy szeleteljük, mint a tortát. A 17 ezres receptgyűjteményből.