retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Brokkolileves x

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2020. február 23. - Házi praktikák

40 dkg brokkoli, 3 közepes fej vöröshagyma,1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál vaj, 2,5 dl tejszín,  reszelt szerecsendió, só, bors.

A megtisztított, megmosott brokkolit rózsáira szedjük. . A megtisztított vörös- és fokhagymát  felkockázzuk, majd a forró vajon  üve­gesre pároljuk. Hozzáadjuk a brokkolit, vízzel fel­öntjük, felforraljuk és meg­sózzuk. Közepes hőfokon,  8 percig főzzük.

Néhány brokkolirózsát ki­veszünk,és a főzőlével péppé zúzzuk.. Belekeverünk 2 dl tej­szint, és a levest borssal, szerecsendióval ízesítjük. A maradék tejszínt félke­mény habbá verjük.

A krémlevest csészékbe merjük, majd a tejszínhab­bal és a félretett brokkolival díszítjük. Pirítós kenyérrel fogyasztjuk.

brokkolileves_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr6915487670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása