2 db kisebb fácán, 1 liter olaj a sütéshez, 80 dkg krumpli, 90 dkg zsenge zöld hüvelyű bab, 4 szelet toastkenyér, 4 dl tej, 1 dl tejszín, só,bors, mentalevél.
A megmosott, megtörölt fácánokat sóval, borssal alaposan bedörzsöljük. Megtöltjük a sóval, borsa I ízesített darált hússal, majd mellüket baconnal megtűzdeljük.
Előmelegített sütőben, 175 fokon 20 percig sütjük, majd a sütőt 200 fokra állítjuk, és a fácánokat 3 evőkanál megolvasztott vajjal locsolgatva ropogósra sütjük.
Közben az olajat 180 fokra hevítjük. A meghámozott krumplit vékony szeletekre vágjuk. Kis adagokban kisütjük, majd leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Végül megsózzuk.
A zsenge zöldbabot forrásban lévő, sós vízben puhára főzzük. Közben a toastkenyerek héját levágjuk, a kenyérbelet finomra ledaráljuk. A tejet a maradék vajjal felforraljuk, belekeverjük a ledarált kenyeret, és addig főzzük, amíg sima, sűrű mártást kapunk. Belevegyitjük a tejszínt, még egyszer felforraljuk, végül sózzuk, borsozzuk.
A töltött fácánokat a zöldbabbal és a burgonyaszirommal tálon elrendezzük, mentalevelekkel díszítjük. A mártást külön kínáljuk hozzá..