retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

Sült liba káposztával

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2020. február 19. - Házi praktikák

1  db  liba (kisebb liba), 2 fej vöröshagyma, köménymag  80 dkg káposzta, 15 dkg krumpli, 1 alma (15 dkg), 2 evőkanál fehérborecet, 1 csokor petrezselyemzöld, frissen reszelt szerecsendió, só,  bors.

A libát 6 részre daraboljuk. A hagymát nyolcfelé vágjuk. A húst sóval, borssal be­dörzsöljük, köménymaggal megszórjuk, és a hagymá­val együtt tepsibe helyez­zük. Előmelegített sütőben, 200 fokon  . 30 per­cig sütjük.

A megtisztított, megmo­sott káposztát négyfelé vág­juk, majd csíkokra metél­jük,  a torzsát eltávolítjuk.

A megtisztított krumplit és a meghámozott al­mát megmossuk, majd dur­vára lereszeljük. Mindkettőt a káposztához vegyítjük, és a hús mellé helyezzük. Sóval, ecettel ízesítjük, és 30 percig tovább sütjük.

A megfőtt káposztát tálra tesszük, ráfektetjük a húst, és petrezselyemzölddel meghintjük. Körettel kínáljuk.

liba_kaposztaval.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr4815481342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.