retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Francia kacsamell x

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2020. február 19. - Házi praktikák

25 dkg sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 dkg vaj vagy margarin 1 teáskanál zöldségerőleves , 2 db tojás,      5 dl tejföl,  2 db kacsamell , 2 evőkanál olaj, 1 db zöld citrom,  2 evőkanál citromlekvár, 1 teáskanál zöld bors, cukor, őrölt koriander, só, fehér bors.

 A lehámozott sárgarépát megmossuk, felszeleteljük. A vöröshagymát apróra fel- kockázzuk, majd a sárga­répával együtt a felhevített vajon rövid ideig pároljuk. Kevés vízzel és a levessel felöntjük és felforraljuk. Fedő alatt, 20 percig főzzük, majd pépesítjük.

A tojást elkeverjük a tej­föllel, és sóval, fehér bors­sal, korianderrel ízesítjük. A répapüréhez keverjük, és szükség esetén utánaíze­sítjük. A masszát 4 kis (margarinnal kikent) felfújtformába töltjük. Egy lábosba annyi vizet töltünk, hogy a formák 3/4 részig a vízben álljanak. A vizet fe­dő alatt felforraljuk, majd a sárgarépás masszát ala­csony hőfokon,  40 per­cig gőzöljük.

Közben a megmosott és megtörölt kacsamellek mindkét oldalát a felheví­tett olajon megpirítjuk. Só­val megszórjuk, végül kö­zepes hőfokon, további 15- 20 percig sütjük.

A zöld citromot megmossuk, héját vékonyan levágjuk, és apróra felkockázzuk. A citromot félbevágjuk, le­vét kifacsarjuk.

A húst a serpenyőből ki­véve melegen tartjuk.

A pecsenyelé tetejéről a zsírt leszedjük. A citromlek­várt a pecsenyelében meg­olvasztjuk. 1 dl vízzel felhí­gítjuk, és belekeverjük a zöld borsot. Felforraljuk, majd sóval, cukorral, bors­sal, citromlével ízesítjük.

A felszeletelt húst tányé­rokra helyezzük, kevés már­tással leöntjük, és tálaljuk. A maradék mártást külön kínáljuk. Sós burgo­nya illik hozzá.

francia_kacsamell2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8915481168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása