retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Fehérboros kacsatál xx

Ételkülönlegességek (1200 recept)

2020. február 19. - Házi praktikák

2 db kacsacomb, 1 fej  vöröshagyma, 2 babérlevél,  2 csomó újhagyma, 1 db grépfrút, 1 db mandarin, 2 db narancs,  2 db kacsamellfilé,  2 evőkanál sárgabaracklekvár, 1 dl édes fehérbor,  1 evőkanál étkezési búzakeményítő, só, bors.

A combokat megmos­suk. A vöröshagyma ­fejeket félbevágjuk.

A húst a hagymával és a babérlevéllel forrásban lévő, sós víz­ben . 45 percig főz­zük. A lé tetejéről a zsírt időnként kanállal leszedjük.

Az újhagymát meg­tisztítjuk, megmossuk, és10 cm-s dara­bokra vágjuk. Forrás­ban lévő, sós vízben 3 percig előfőzzük.

A gyümölcsök héját a fehér réteggel együtt lehámozzuk. A grép­frút és a mandarin ge­rezdjeit a hártyák kö­zül kiemeljük. A naran­csot felszeleteljük.

A megmosott, meg­törölt kacsamellet só­val, borssal alaposan bedörzsöljük. A combokat a főző­léből kivesszük, majd borssal megszórjuk.

Mel­lekkel együtt a combokat tűzálló tálba he­lyezzük. Előmelegített sütőben, 200 fokon  20 percig sütjük.Közben

lekvár­ral megkenjük, és tovább  sütjük.

5   dl  pecsenyelevet a borral magas hőfo­kon 5 percig for­ralunk. Belevegyítjük a hideg vízben csomómentesen elke­vert étkezési keményí­tőt, majd a mártást be­sűrítjük. Hozzáadjuk a gyümölcsfiléket, és só­val, borssal fűszerez­zük. Összemelegítjük az újhagymával, és a hússal együtt tálra he­lyezzük. Burgonya vagy rizs illik hozzá.

feherboros_kacsa2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr8415481710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása