retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Szüreti birkapörkölt xx

Ételkülönlegességek

2020. február 18. - Házi praktikák

75 dkg birkahús, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl vörös bor,  1 kg burgonya 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só, köménymag, pirospaprika, olaj.

Egy bográcsba kevés olajat teszünk, rátesszük a kockára vágott húst és a szeletekre vágott vöröshagymát, rétegezve. Fűszerezzük sóval, egy kevés köménnyel  és a nyílt tűzön, időnként rázogatva pirítjuk addig, amíg a saját leve el nem fő. Ekkor vörös borral pótoljuk a hiányzó lémennyiséget, majd tovább főzzük addig, amíg a hűs majdhogynem puha lesz és ismét zsírjára pirult. Ekkor hozzáadunk 2 evőkanál jó minőségű pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot karikára vágva, 2 gerezd fokhagymát apróra vágva, és felöntjük annyi vízzel, hogy a burgonyát és a húst ne lepje el. Az egészet puhára főzve, azonmód tálaljuk.  Friss kenyeret adunk hozzá.

szureti_birkaporkolt_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr7815479994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása