75 dkg birkahús, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl vörös bor, 1 kg burgonya 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, só, köménymag, pirospaprika, olaj.
Egy bográcsba kevés olajat teszünk, rátesszük a kockára vágott húst és a szeletekre vágott vöröshagymát, rétegezve. Fűszerezzük sóval, egy kevés köménnyel és a nyílt tűzön, időnként rázogatva pirítjuk addig, amíg a saját leve el nem fő. Ekkor vörös borral pótoljuk a hiányzó lémennyiséget, majd tovább főzzük addig, amíg a hűs majdhogynem puha lesz és ismét zsírjára pirult. Ekkor hozzáadunk 2 evőkanál jó minőségű pirospaprikát, a kockára vágott krumplit, a zöldpaprikát, a paradicsomot karikára vágva, 2 gerezd fokhagymát apróra vágva, és felöntjük annyi vízzel, hogy a burgonyát és a húst ne lepje el. Az egészet puhára főzve, azonmód tálaljuk. Friss kenyeret adunk hozzá.