retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Ciprusi zöldséges szuvláki

2019. augusztus 24. - Házi praktikák

A magyar rablóhúshoz hasonlít. Főleg húsokból készül, de a zöldségből is nagy a választék. Eredetileg csak sertéshúst használtak. Ma már többféle húsból készül.

A felszeletelt zöldséget egy nagyobb tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kakukkfüvet, az oregánót. Ízlés szerint más fűszer is szóba jöhet.

Ezután felkockázzuk a füstölt szalonnát, a vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, csíkokra vágjuk a padlizsánt, cukkinit.

Egy fa vagy fém pálcikára váltakozva, sorba szorosan felfűzzük a húst, a szalonnát, a félbe szeletelt hagymát, és a többi zöldséget. Ügyeljünk arra, hogy a szalonna mindig kerüljön a hús mellé.

Sütőrácsra helyezzük, faszén parázson megsütjük. Ajánlatos időnként megforgatni.

A végén a nyársakat tányérokra tesszük. A nyárs levével, olívaolajjal, citromlével megöntözzük. Kedvelt európai kaják c. könyvből, recept: Tausz

ciprusi_zoldseges_szuvlaki.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr615022698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása