retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Bajor káposzta

Tgy recept

2019. augusztus 20. - Házi praktikák

          1 kg fehér káposzta, 4 szál kis kolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, petrezselyem, őrölt köménymag, só, bors, ecet, 5 dl húsleves, 2 dl fehérbor.

A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, pirosra sütjük, megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, és beletesszük a laskára vágott nyers káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménymaggal. Babérlevelet is tehetünk hozzá. Fél liter húslevest öntünk a káposztára, lefedjük, lassan pároljuk. Fehérborral ízesítjük. Amikor a káposzta már majdnem megpuhult, tetejére tesszük a kolbászokat. Az egészet betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg a káposzta leve, majdnem elfő, a kolbászok pedig pirosra sültek. Kolbász nélkül sertéssültekhez, grillezett húsokhoz is adhatjuk.

bajor_kaposzta_kolbasz.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr9215016718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása