retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Szlovén vörös káposzta x

2019. augusztus 19. - Házi praktikák

A káposztát vékonyra szeleteljük, megsózzuk, és egy órát állni hagyjuk.

 A zsírt egy nagy serpenyőben megforrósítjuk, az apróra vágott hagymát (egy fej) beletesszük és üvegesre pároljuk.

Megszórjuk liszttel (2 evőkanál), és zsemleszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, beleteszünk egy kevés cukrot, a darált köménymagot, sózzuk, borsozzuk. Aláöntjük a vörösbort (2 dl).

Kis lángon, lefedve pároljuk. Közben rálocsoljuk a vörösborecetet  (2 evőkanál) is.  Időnként megkeverjük, ha  szükséges, meglocsolhatjuk még egy kis borral. Almával, tojással gazdagíthatjuk.

Forrón vagy melegen tálaljuk. Sült húsok mellé kiváló. Kedvelt európai kaják c. könyvből

voroskaposzta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr2415015458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása