retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Karalábéleves

Tgy recept

2019. június 19. - Házi praktikák

A karalábéból készült ételek közül igen kedvelt a leves.  Mivel a magyar konyha egyik legkönnyebben elkészíthető étele, nagyon népszerű.

Recept (1930)

A megmosott, meghámozott karalábét (30 dkg) kockára vágjuk (de metélten is jó), közepes nagyságú hagymát is beleszeletelünk, pirospaprikával megszórjuk, majd zöldpetrezselymes zsírban megpároljuk, egy kevés (három evőkanál) liszttel meghintjük, elkeverjük, feleresztjük forrásban levő csont lével vagy vízzel, és megsózzuk. Hozzáadunk egy kevés cukrot, tejet, majd ismét felforraljuk.

Ha megfőtt, belefőzzük a galuskát, megborsózzuk. Tálalás előtt néhány kanál tejfölt keverjünk a leveshez. A tetejét apróra vagdalt friss zöldpetrezselyemmel meghintjük.

karalabeleves_rk.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr414902202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása