retrokajak.blog.hu

magyar retro kajak

magyar retro kajak

Káposztaleves

Tgy recept

2019. június 15. - Házi praktikák

A káposzta a vadkáposztából alakult ki. A világon mindenhol ismerik és termesztik. Az Óceán-partvidékéről származik. Már az ókorban teret hódított a Földközi-tenger medencéjében is. A görögök és a rómaiak kedvenc étele volt. Azóta számos fajtája alakult ki.

Recept (1930)

A savanyú káposztát apróra összevágjuk. A füstölt szalonnát kockára aprítjuk, majd a zsírját kisütjük. Rátesszük a finomra metélt hagymát, és üvegesre pirítjuk. Ezután a tűzről lehúzva bekeverjük a pirospaprikát, és apránként ráöntünk 8 dl húslevet, hozzáadunk 2 dl fehér, bort, majd felforraljuk. Közben beleteszünk egy babérlevelet.

Ha sűríteni szeretnénk, hagyjuk el a bort, keverjük simára egy evőkanál lisztet két deci tejföllel és mustárral, majd öntsük a forrásban lévő levesbe. Folyamatosan kevergetve ismét felforraljuk, és kis lángon főzzük pár percig. Végül ízlés szerint pikánsra ízesítjük

kaposztaleves2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://retrokajak.blog.hu/api/trackback/id/tr3914895662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása